Министър Минеков е решен да защити НДК, като изгони ГЕРБ от офиса ѝ там

Първата пленарна седмица на 47-ото Народно събрание започна с изслушване на министъра на културата Велислав Минеков по казуса с вестник „Труд“.  За днес е предвиден и избор на временна комисия, която да изработи парламентарния правилник.

Преди началото на пленарното заседание служебният министър на културата проф. Велислав Минеков обяви, че е твърдо решен да защити НДК, като изгони ГЕРБ от партийната централа, която е в сградата. Той отрече това да е реваншизъм.

„За тези години НДК, сравнявайки наемите в района, губи приблизително 6 милиона лева без лихвите. Извинявайте, но по време на тяхното управление на НДК стигнахме до огромна загуба. Тя достига смущаващата сума от близо 90 милиона лева.

Смятам, че е нормално министерството да потърси всички свои отнети по някакъв начин имоти. Това не е партиен имот, а имот на Националния дворец на културата. И аз искам този дворец да си върне загубите и да работи човешки. И без това Дворецът на културата през годините е бил буквално обран от всякакъв вид хайдуци, подобни хайдуци.“

Според служебния министър на културата проф. Минеков когато държавата и законът се завръщат, това не е реваншизъм, предава БНР.

Banner 468 x 60 px