Destiny

ГЕРБ-СДС: Няма незаконно подслушване, рухна конструкцията на Рашков и Хаджигенов

ГЕРБ-СДС: Няма незаконно подслушване, рухна конструкцията на Рашков и Хаджигенов в. Монитор

Tоку-що рухна конструкцията и на Бойко Рашков, и на Хаджигенов, и на всички останали, които твърдяха през цялата предизборна кампания за изборите на 11 юли, а и след това, че има стотици подслушвани български граждани, политици, представители на медии и т.н.

Сами разбирате, че ако имаше нещо подобно първо министърът на вътрешните работи щеше да огласи тази информация, а не да се крие удобно. Това заяви председателката на парламентарната група на "ГЕРБ-СДС" Десислава Атанасова по време на извънреден брифинг в парламента. Поводът е закриването на заседанието в частта му с представянето на Доклада на комисията за полицейското насилие. 

Това бе извършено без кворум и след решение на председателя на НС Ива Митева. От ГЕРБ заявиха, че причината поради която то е закрито е, че няма никакви доказателства, че лица от протестите са били незаконно подслушвани. 

"Помните вероятно всички разкази от очевидци, че има хиляди подслушвани лица, че всички документи са наводнявани, че са изгаряни в някакви хранилища на ДАНС и т.н. Истината е само една - рухна опорката на Бойко Рашков, Николай Хаджигенов и Мая Манолова", заяви Атанасова.

"Това, което трябва да знаете е, че в този доклад няма нищо секретно и нищо, което да заслужава засекретяване на информацията, единствената цел за това е да не с ечуе какво има в неги и за каква измама, най-вече предизборна, става въпрос.", допълни депутатът от ГЕРБ Тома Биков. 

Той припомни, че по време на предизборната кампания служебният силов министър обяви, че когато се свика 46-ото НС цялата информация ще бъде предоставена на българското общество, но по думите му, това не е сторено. По думите му, ако те, заедно с Хаджигенов, са имали достатъчно информация, че е имало незаконно подслушване, щели да са първите, които да запознаят цялото общество. 

"Мога да кажа без да нарушавам Закона за защита на класифицираната информация, че вътре няма никаква, единственото, поради която я е класифицирал е именно това, има само преразказ по картинка нищо повече", заяви Христо Гаджев от ГЕРБ. 

Banner 468 x 60 px