Депутатите приеха на първо четене законопроект за изменение на Закона за забрана на химическото оръжие и за контрол на токсичните химически вещества и техните прекурсори. Вносител на промените е Министерският съвет.

Със законопроекта се добавят две групи токсични химически вещества към Приложение № 1 на закона, на които ще се осъществява контрол на производството, придобиването, съхраняването и употребата. В Република България няма дружества, извършващи дейности с химически вещества, посочени в Приложение № 1, нито юридически лица, извършващи тяхното производство, придобиване, съхранение и употреба, се посочва в доклада на икономическата комисия в парламента.

С цел подобряване на регулаторната политика на България със законопроекта се предвижда създаване и поддържане на публичен регистър на лицата, осъществяващи дейности в приложното поле на закона за забрана на химическото оръжие, при спазване изискванията на Закона за ограничаване на административното регулиране и административния контрол върху стопанската дейност.

banner

Парламентът ратифицира и международни документи, по които България е страна – Конвенцията за Международната организация за морските средства за навигация, Конвенция № 155 и Конвенция № 187 на Международната организация на труда, свързани с безопасността и здравето при работа, както и Споразумението за защита на инвестициите между Европейския съюз и Република Сингапур.

След тези гласувания, заместник-председателят на Народното събрание Никола Минчев закри днешното пленарно заседание поради изчерпване на дневния ред.

 

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved!