На този ден преди осем години ни напусна големият Трифон Иванов. Железният защитник си отиде на 13 февруари 2016-а на едва 50 години.

Иванов ще остане в историята като един от най-добрите на своя пост – Футболист №1 на България за 1996 г., трикратен шампион на България с екипа на ЦСКА, шампион на Австрия с Рапид (Виена), финалист в турнира за Купата на носителите на национални купи.

За националния отбор има 77 мача и 6 гола, бронзов медалист от световното първенство в САЩ през 1994 г. Незабравим ще остане неговият гол във вратата на Русия на Националния стадион “Васил Левски” на 10 септември 1997 г., с който България се класира за Мондиал’98. В последните години от живота си сърцатият бранител заемаше поста председател на Зоналния съвет на БФС във Велико Търново, където отново демонстрира характерната си всеотдайност и отзивчивост.

banner

Трифон Иванов беше не просто голям мъж, а голям човек и приятел, който ще остане завинаги в сърцата ни!

Поклон пред паметта му!

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved!