Destiny
Водещи новини:

Нинова извикала Гергов на магистралата, за да търси съдействие за листата в Пловдив

Не членувам в друга партия и няма да създам такава. Това каза пред Мария Цънцарова в „120 минути“ по bTV бизнесменът и бивш член на БСП Георги Гергов. Той коментира, че в левицата текат процеси, които отблъскват избирателите.

„Това, което се случва в партията е пагубно, 90% от партиите в България са тръгнали от БСП и БКП. На много години съм вече, на 65 г. е трудно да правя партии и добре се виждам в огледалото. В сърцето ми оставам твърдо убеден и знам че нещата ще се обърнат. Няма как да продължи лявото да е слабо“, каза Гергов.

Той коментира и изклчючването си от столетницата:

"Изглежда всички камъни са в моя двор, не съм аз виновен за случващото се в Пловдив или областта. Нямам никаква вина за това, че беше направен паралелен щаб, че Корнелия дойде в Пловдив да води, че смяташе, че там ще разбие и Бойко, и всички останали“.

За отношенията с Корнелия Нинова:

Той отхвърли твърденията, че стои зад отказа на пловдивската структура на БСП да излъчи кандидати за депутати за изборите. Според него той не е неформален лидер на местната структура на партията.

„Връщах се от Македония, когато ми се обади Корнелия Нинова и пита: „Жоро, къде си?“. Аз ѝ отговорих, че съм в Македония на лов, а тя отвърна: „Абе, държавата гори, а ти си на лов. Искам да се видим“. Този разговор беше преди 10-15 дни. На другата вечер тя се връщаше от Хасково и ми вика: „Жоро, прибирам се от Хасково, може ли да се видим на магистралата“, а аз отвърнах: „Абе, влез в Пловдив, ела да се видим“. Тя отказа, защото бързала. Видяхме се на магистралата, в аварийната лента, в нейния бус и говорихме 40 минути“, разказа Гергов.

Banner 468 x 60 px