Украйна не се бори само за своята територия, само за страната си, а и за цяла Европа. Това каза премиерът акад. Николай Денков в интервю за CNBC, част от съдържанието на което бе разпространено от пресслужбата на Министерския съвет.

Министър-председателят е оптимист, че на предстоящия Европейски съвет ще има положително решение за нов пакет помощ за Украйна.

Когато сме заедно, сме силни, каза още министър-председателят. Акад. Денков посочи, че се работи активно с Гърция, с която България граничи на юг и Румъния, която се намира на север от страната ни, за направата на планове за изграждане на значителна инфраструктура и развитие на региона, които да го обединят икономически. Тези действия са част от опитите на правителството да укрепи Югоизточната част на Европа и източния фланг на НАТО, смята още премиерът.

banner

Министър-председателят Николай Денков имаше поредица от срещи в рамките на вчерашния, втори ден от визитата му в Давос. Премиерът разговаря с изпълнителните директори на водещи световни компании.

Иновациите и развитието на приложните технологии бяха във фокуса на разговорите на акад. Денков с Милян Гутович, представител за Европа на швейцарския гигант „Холсим“, както и с изпълнителния директор на „Карлсберг“ Джейкъб Ааруп-Андерсен, на „Планет Лабс“ Уил Маршал и на „Вояджър Спейс“ Дилън Тейлър. Премиерът се срещна също с Джим Лу, президент на Huawei за Европейския регион. Въпроси от сферата на икономиката бяха обсъдени по време на срещата на българския министър-председател с Джаред Коен, президент „Глобални въпроси“ на Goldman Sachs.

В разговора с най-дългогодишния лидер на Нидерландия Марк Рюте Денков специално благодари за подкрепата за Шенген, информираха още от пресслужбата на Министерския съвет./БТА

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved!