Каракачанов: Няма да има предсрочни избори

Няма да има предсрочни избори, никоя партия не желае служебно правителство, назначено от президента Радев. Това заяви военният министър и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов по бТВ.

Според него ще има правителство, защото сме се намирали в икономическа криза повече от една година. "Надявам се партиите в парламента да проявят политическа отговорност. Румен Радев е силна кандидатура за нов президент, на този етап ВМРО няма да го подкрепи. Към днешна дата аз не бих се кандидатирал за президент", каза Каракачанов.

По думите му не влезли в парламента, защото решили да се явят на избори сами. "Една лоша дума не казахме за нашите опоненти. По-добре е да оставиш с една позитивна кампания един спомен, какво си свършил в парламента, какво си свършил като министър. Не съжалявам, че не се явихме с НФСБ на изборите. Благодаря на тези 117 000 българи, които гласуваха за ВМРО, малко не достигна да съберем 4 процента", каза още той.

На въпрос дали за президентските избори от ВМРО биха издигнали кандидатурата на Ангел Джамбазки Каракачанов отговори, че "най-вероятно не".

"Българските политици обещават всичко като на циганска сватба, но след това забравят какво са обещали. Така всяко едно управление се изхабява", отбеляза военният министър и сподели, че е доволен от направеното от ВМРО през последните четири години в управлението.

По думите му най-голямата им грешка е била, че са се опитвали да решават споровете в коалицията с диалог, а очевидно е трябвало с "удари по масата".

Banner 468 x 60 px