Министърът на икономиката Богдан Богданов заяви, че въпросът дали той ще остане начело на стопанисваното от него ведомство след ротацията ще решат министър-председателят Николай Денков и вицепремиерът Мария Габриел. И поясни в ефира на “На Фокус”, че работата и приоритетите, които са очертали в икономическото министерство са за срок далеч след ротацията.

На въпрос ще бъде ли закрита ДКК, той отговори следното:

„Видели сме корупция, сигнализирани са компетентни органи. Общият размер на сумите, които са възложени без обществени поръчки директно на определени компании е приблизително 800 млн. лв. Имаме съмнения как са възлагани. За част от сумите прокуратурата каза, че няма основание да образува производство. Сезирали сме и съда. Имаме пълна подкрепа от премиера и вицепремиера за всичко което правим до момента”.

banner

Той коментира и ще бъде ли реформирана Комисията за защита на потребителите.

„Това ръководство е тотално компрометирано. Предложили сме екип, обсъждат се в момента конкретните кандидатури, чака се решението на съда за смяната, която е извършена от служебния кабинет. КЗП ще е основният орган, който ще защитава интересите на потребителите при плавното преминаване към еврозоната”, поясни той.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved!