Destiny

Корнелия Нинова съди съпартийци заради личното им мнение

Иск за 15 000 лева е завела председателката на БСП Корнелия Нинова срещу социалистката от Варна Албена Шавел, която е и шеф на най-голямата основна партийна организация в район “Одесос” в града. За предстоящото дело съобщи самата Шавел във Facebook. И отново поиска публично оставката на Нинова като лидер на червената партия, пише „Труд“.

“Съди ме, защото като социалист винаги съм заставала на страната на моята партия БСП и на страната на лявата идея. Корнелия Нинова ме съди за непосилна за възможностите ми парична сума. Ще продължавам да се боря за идеите си и за свободата да ги отстоявам”, написа Албена Шавел в социалната мрежа.

“Срамно, но е илюстрация на “визията”. Давам веднага малка сума за подкрепа, направете специална сметка”, написа в подкрепа на Шавел икономистът Боян Дуранкев.

“Поредният случай е достатъчно показателен за това, че проблемите в БСП явно не са решени. Критики и различни позиции няма как да бъдат спрени със съдебни дела. Не е необходимо госпожа Нинова да въвлича съда в подобни игри, ако мога така да се изразя”, заяви пред “Труд” политологът доц. Татяна Буруджиева. Тя бе депутат от гражданската квота на БСП, но в момента също е дадена на съд от Нинова за мнение в интервю за пловдивска медия.

“Първото заседание на моето дело е на 11 май, въоръжила съм се с търпение”, каза още Буруджиева.

 

Banner 468 x 60 px