Съдбата на паметника Альоша на хълма “Бунарджика” окончателно отпада като предложение от дневния ред на пловдивския общинския съвет на 17 януари.

Причината е становището на постоянните комисии към местния парламент, които изискваха допълнителни финансови и технически разчети от ресорните заместник-кметове. Те трябва да кажат колко би струвало провеждането на референдум по темата, колко би струвал демонтаж и освен това технически как евентуално би могъл да бъде извършен. След като те бъдат изготвени, предложението отново ще бъде разгледано в комисиите.

Както „По света и у нас“ съобщи, по темата имаше две предложения. Съветниците на ДСБ внесоха идея за премахване на монумента до края на годината, а от „Има такъв народ“ настояват да бъде проведен референдум./БНТ

banner

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved!