Георги Марков: Бойко, не посягай към мандата. Бягай от него като от коронавируса

Бившият депутат от ГЕРБ и конституционен съдия Георги Марков призова Бойко Борисов да не се опитва да съставя правителство.

"Бойко, не посягай към мандата. Бягай от него като от коронавируса. Не ти трябва такава беля. За какъв мир говориш, ти война не си направил“, заяви Марков пред БНР.

По думите му Борисов трябва да гледа партията си, защото предстоят още избори.

"България има политик с 5 поредни победи, с което побеждава Меркел, Орбан и Рюте. Бойко Борисов става старейшина на ЕНП", отсече Марков и добави, че се радва, че няма да бъде депутат в 45-ия парламент:

"Слава богу, че няма да бъда!".

Като големи грешки на ГЕРБ той посочи загубата на София от "Демократична България" и на Смолян - от ДПС. По думите му няма свежи имена в новите формации, защото са познати "кой като министър при Бойко, кой като омбудсман".

Според Марков е нормално с едно телевизионно шоу да бъдат спечелени няколкостотин хиляди гласа и даде пример с Бепе Грило в Италия и Володимир Зеленски в Украйна.

"Коалицията "анти-ГЕРБ" има конституционно мнозинство и могат дори да променят Конституцията на страната", подчерта бившият конституционен съдия.

Прогнозата на Марков е, че ще бъде "измътено ново правителство" и няма скоро да се ходи на нови избори:

"Правителство ще има - ще го излъчи втората или третата сила в новия парламент", посочи в прогнозата си Георги Марков.

 

Banner 468 x 60 px