Destiny

Вежди Рашидов, ГЕРБ: Продължаваме да градим Пловдив. Гласувайте за работещите и можещите!

„Пловдив е градът, в който се постигна много през последните години при управлението на ГЕРБ. Ние сме съмишленици, които тухла по тухла ще градят, за да може градът да се развива и да бъде още по-красив и приветлив”.

Това заяви Вежди Рашидов - кандидат за народен представител и трети в листата на коалиция ГЕРБ-СДС. Той бе категоричен:  „Ако хората ни дадат шанс в неделя, ще продължим с граденето на държавата и нейната култура”.

В последния ден на предизборната кампания бившият министър на културата и председател на Парламентарната комисия по култура направи ценно дарение от книги от личната си библиотека на НБ „Иван Вазов” в Пловдив. То съдържа томове художествена литература с лични посвещения на авторите и луксозни каталози с негови произведения.

Библиотеката е хранилище на паметта, заяви Вежди Рашидов, а директорът на НБ „Иван Вазов” Димитър Минев благодари за дарението и каза, че  екипът му ще съхранява за поколенията ценните издания и ще даде възможност те да стигнат до читателите.

На церемонията пред Библиотеката в Пловдив присъстваха кандидатите за народни представители от коалиция ГЕРБ-СДС Иван Тотев, два мандата кмет на Пловдив от ГЕРБ 2011-219 г., Радомир Чолаков, Спас Гърневски, Александър Държиков, Надя Танева, Пламен Панов и Стефан Шилев. Сред гостите бе и кметът на града Здравко Димитров. 

„Силно съм свързан с Пловдив, младостта ми е минала тук”, заяви бележитият български скулптор. Той изброи само малка част от направеното в града за културната инфраструктура – обновеното музикално училище „Добрин Петков”, възкръсналият от пепелта Драматичен театър, двете базилики, площад „Централен”, археологическите разкопки, новите галерии  и др. 

Вежди Рашидов допълни, че има още много работа за вършене и е сигурен в успеха, защото в листата на ГЕРБ в Пловдив има много качествени хора.

„В парламента видях много обещаващи и малко работещи. Нека хората се доверят на работещите и на можещите”, каза Вежди Рашидов и призова на изборите в неделя гражданите да гласуват с № 28 в интегралната бюлетина. 

След края на церемонията всички кандидат-депутати от ГЕРБ се отправиха към центъра, за да се срещнат с граждани. Вежди Рашидов и колегите му посетиха и сградата на Градската художествена галерия в Стария град, където тече мащабен ремонт с държавно финансиране.

 

Banner 468 x 60 px