Дани Каназирева трябва да е депутат – 5 причини

Като областен управител Дани Каназирева показа бърза и адекватна реакция в трудни и екстремни ситуации, каквато беше пандемията от Ковид-19, работоспособност и умение да чува хората. Да реагира възможното по най-бързия начин, да съдейства за решаване на проблемите им, независимо дали става въпрос за здраве, лоша пътна инфраструктура или в региона, проблеми с питейната вода или с качеството на въздуха.

По този начин тя ще действа и като депутат – ще се среща с хората, ще говори с тях и ще помага на Пловдив и региона. Защото в нейно лице те ще имат своя глас в парламента. Опитахме се да определим някои от качествата и идеите, които има. Истината е, че и най-големите й критици са съгласни с повечето от тях.

1. Работи прозрачно

Тя говори открито и не се притеснява да изразява мнението си на глас. Независимо чии икономически интереси ще бъдат засегнати, за нея е важно да бъдат защитени хората. Не се страхува да застане през камерите. По-важното е, че е компетентна и коментира въпросите, на които има ясен и конкретен отговор. Изключително бързо влиза в детайли на различна проблематика, което е едно от най-важните плюсове на всеки управленец. 

2. Има енергия

Каназирева работи на пълни обороти. За нея най-важното е компетентността, експертизата и темпото, а тя ги притежава  и постига успехи с твърда ръка. Като областен управител Дани Каназирева работи за осигуряване на добра пътна инфраструктура, чиста околна среда и добри условия за живот.

3. Безкомпромисна е, когато е засегнат обществен интерес

Бързо и ефективно реагира на проблеми, които са били забатачени от години. В период на пандемия, само за една година тя успя да се противопостави на работата на кариерите в Белащица, биоцентралата в Труд, замърсителите на водата в река Чая от мините в Лъки, замърсяването на водата с манган в Брестовица. Спря незаконното сметище до Катуница. Разбира се всичко това става с подкрепата на правителстото.

4. Лична й кауза са силни региони и децентрализация

Според нея въвеждането на второ автономно /регионално/ ниво на самоуправление е следващата стъпка към силни региони. Каназирева винаги е казвала, че обича региона си, а Пловдив и областта са в сърцето и. Затова няма съмнение, че ще работи с хъс по приоритетите си за града и областта. Според нея има неща, които трябва да се довършат, наред с реализираните над 200 километра пътна инфраструктура, което никога не се е случвало досега. За нея е много важно  започнатите проекти да бъдат довършени, а като депутат тя би помогнала за това. Както самата тя казва е много важно да се довърши Хисарския надлез, който от 30 години стои, а според специалисти конструкцията му е годна. Друг важен проект е разширението на  пътя от с. Труд  до разклона за Калояново, който е изключително натоварен. Разширяването на околовръстното шосе на Пловдив и завършването на ринга също са основни теми, които ще работи. 

5. Те е диалогична и работи с уважение

Един голям плюс за Дани Каназирева е бързата и лесна комуникация с институциите. Убедихме се в това още по време на реорганизацията на болниците след връхлетялата ни пандемия от Ковид-19, когато като областен управител и председател на кризисния щаб тя разговаряше ежедневно с Министерство на здравеопазването, Здравна каса, Спешна помощ, болници, Парламент, Министерски съвет. Това ще и даде възможност всеки един проблем, поставен от нейния избирателен район да намери точния адрес и решение.Каназирева обича диалогичността и  това е един от основните принципи, които следва. Не отказва разговор с медиите, не се крие и носи както публична, така и институционална отговорност. Притежава експертиза и опит. Тя е адвокат с голяма практика и доктор по конституционно право, а всяко едно НС има нужда от добри юристи. Каназирева безспорно отива със своята експертиза  в парламента. Сигурно е, че ще работи със същия хъс, както досега. Човек с добро образование и знание, млада, но с политически опит - тя ще бъде полезна в осъществяването на политиките на ГЕРБ.

 Всичко изброено дотук, свършено само за година и половина, и донесе номинация в листите на ГЕРБ и оценка, както от премиера Борисов, така и от много хора, които оцениха труда й. Истината е, че живеем в сложни времена, все по-малко се нуждаем от традиционните парламентаристи, които четат декларации или разпалено обиждат опонента си. Политиеската кариера на  Дани Каназирева е свързана с ясни критики и също толкова ясни предложения.  Все по-близко е краят на демагозите и все повече се нуждаем от трудолюбиви и хора в българския парламент. Всичко останалото може да следим в следващото Народното събрание...

*Платена публикация

 

Banner 468 x 60 px