Бившият наставник и сетне шеф на Ботев Пловдив Азрудин Валентич разказа пред шведското издание Fotbollskanalen за престоя си в България, като определи себе си като най-дълго задържалият се старши треньор на тима. Това, разбира се, е пълна глупост, тъй като Валентич наставляваше канарчетата от 8 януари 2021 до 28 юли 2022 г., а е достатъчно да се сетим само Николай Киров – Белия от близкото минало, който изкара що-годе два пъти повече като наставник.

През сезон 2022-2023 г. Азрудин влезе в ролята на технически директор.

„Освен Ботев Пловдив собственикът има и професионална футболна академия в Русия. Имахме и Б отбор на Ботев, който играеше във втората най-висока възможна лига, еквивалент на суперлигата, и нашата академия. Собственикът ме попита дали мога да разработя една и съща методология за всички клубове и академии, така че всички да работят с едни и същи принципи, концепции и според едни и същи методи. Това ми хареса.

banner

Имах договор за друг период и не съм от хората, които просто взимат парите и си тръгват. Искам да си върша работата. Собственикът каза, че мога да остана колкото искам, но аз казах, че се прибирам вкъщи след изтичане на договора ми.

5 години бях в чужбина и е изключително тежка среда за треньор да работи в клуб като Ботев. За 112 години аз съм най-дългогодишният треньор в клуба. Колкото и да играеш и да печелиш, имаше това напрежение, някак си никога не бяха доволни. Не знам защо е така.

Имахме най-добрите резултати от 30 години. Ако загубите един или два мача, това е катастрофа и в ретроспекция се питате дали си струва. Една сутрин се обадих на собственика и казах, че се връщам у дома“, казва Валентич.

 

 

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved!