Проф. Костадин Ангелов: Ваксината ще ни върне спокойствието и свободата, които вирусът ни отне

blic blic

Здравният министър проф. Костадин Ангелов сподели в личния си фейсбук профил, че е провел среща с представители на организациите "Родители за безопасно образование" и "Учители за безопасно образование". Пред тях той сподели как ще се спасим от коронавируса и наближаващата му трета вълна.

"В края на миналата година говорихме, че 2021-ва ще бъде годината на надеждата. Днес надеждата е ваксината. Тя е в нашите ръце. Ваксината ще ни върне спокойствието и свободата, които вирусът ни отне. Това споделих с представители на организациите "Родители за безопасно образование" и "Учители за безопасно образование". Те изразиха тревогата си от трета вълна̀ на пандемията.

Отговорих им, че трябва да сме обединени, за да се справим с нея. Основателни са притесненията им, че някои учители все още се колебаят дали да се ваксинират. Затова ускоряването на ваксинационния процес остава мой основен приоритет. Родителите на учениците имат различни изисквания и тревоги. Балансът е крехък и ще направим всичко възможно да го запазим", написа проф. Ангелов.

Banner 468 x 60 px