Два варианта за връщането на Пешеходния мост на Пловдив от Българската банка за развитие обсъдиха на среща представителите на финансовата институция и местната власт. Пешеходният мост е заложен пред банката срещу кредит, който концесионерът не обслужва.

Изпълнителният директор на банката Цанко Арабаджиев предлага срещу 5 милиона лева общината да си върне Пешеходния мост, като изплащането може да бъде разсрочено. Той уточни, че управлението на концесията на Пешеходния мост е нетипична за финансовата институция дейност и тя е отворена за преговори.

Днешната среща е по инициатива на заместник-председателя на Общинския съвет Добромира Костова от ПП-ДБ.

banner

Тя заяви, че по – приемлим е този вариант, в който общината може да развали концесията за сумата от 5 млн. лева, които да се плащат разсрочено на банката за няколко години. Другият вариант е да се играе на търг с други купувачи, но той не е добре приет за общината.

Разговорите ще продължат, но е важен широк обществен дебат за бъдещето на моста, каза Костова. Тя уточни, че са разбрали финансовите параметри на сделката и на този етап обектът дори е на печалба.

Финалното решение за бъдещето на Пешеходния мост ще бъде взето от Общинския съвет, когато станат ясно и конкретните параметри за придобиването му.

Заместник-кметът Жени Танчева заяви, че ако съветниците вземат решение, общината би могла да отдели средства в бюджета за догодина за обратното придобиване на Пешеходния мост.bnr

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved!