Борисов с 324 номинации в Пловдив, следва го Иван Тотев с 308

324 номинации за водач на листата на ГЕРБ в Пловдив е получил премиерът Бойко Борисов. Това сочи окончателното преброяване в градската организация на ГЕРБ, където снощи приключи приемането на предложения за листата в Пловдивград. Гласуването е било предимно онлайн, но има и номинации, направени на място.

След Борисов с 308 гласа е местният лидер на партията и бивш кмет Иван Тотев. Масово съпартийците му са пожелали да го видят в катдидатдепутатската листа на избираемо място. Председателката на бюджетната комисия Менда Стоянова е получила подкрепа от 115 души. Тя отдавна казва, че не иска повече да е депутат, но пловдивските членове на ГЕРБ настояват да я видят и в 45-ия парламент.

Досегашният парламентарист Атанас Ташков е получил 98 номинации. Сред предложените са шефът на общинския съвет Александър Държиков (5) и шефът на съветниците на ГЕРБ Йордан Илиев.

Доста номинации има и Георги Василев, който ръководи партийната организация в район "Южен" - 60 на брой. Целта на ГЕРБ в Пловдив е да получи отново пет мандата, колкото имаше и в 44-ия парламент. Пловдивските активисти на ГЕРБ са номинирали от министрите Костадин Ангелов и Теменужка Петкова. Само два гласа е получил Вежди Рашидов. Спас Гърневски също имал номинации - 7 на брой. Той заяви наскоро, че ако му предложат, ще приеме да бъде депутат и в бъдещия парламент от гражданската квота на ГЕРБ. Нито едно предложение не е направено за областния управител Дани Каназирева, твърдят от централата на ГЕРБ.

Ще бъдат предложени 22 имена за листата, а Изпълнителната комисия на ГЕРБ ще има последна дума кои да влязат в нея. Очаква се това да стане около 20-25 февруари.24 часа

Banner 468 x 60 px