ВМРО няма да подкрепи бюджета на Пловдив, подарява по едно тесте карти на районните кметове

ВМРО няма да подкрепи предложения бюджет на Пловдив за 2021 г. Това заяви градският лидер на партията Борислав Инчев.

"Много странен час е избран за общественото обсъждане- понеделник в 12:00 часа.

Все пак искаме и да похвалим някои неща в бюджета- изгрждането на детските градини в Южен, новото крило на ДГ Зорница, нова градина Каменица и новата градина на Богомил.

Има обаче много притеснителни неща. Заложени са 26 млн. лв. приход от данък сграда, същият приход бе заложен и в миналия бюджет, а са събрани с 5 млн. лв. по- малко.

30 млн. лв. са заложени от данък придобовани, събраните средства по- това перо миналата година също са с 5 млн. лв. по- малко.

15 млн. лв. пък са заложение като приход от услуги и стоки. Същата суме е заложена и миналата година, а събраната е 8,5 млн. лв.

9 млн. са заложение като приходи от такси, а миналата година са събрани 4,5 млн. лв.

Само от тези неща се вижда, че ще има рязане на разходи,но какви ще бъдат те?

Подкрепяме капиталовата програма за ясли грдини и училища. Подкрепяме 5 млн. лв. за Модър- Царевец, 4 млн. лв. за Даме Груев. 

Не подкрепяме обаче 3 млн. лв. за Кукленско шосе.

Не подкрепяме и раазходи, които се търкалят няколко години, като 1,8 млн. лв., които все още не са разплатени за площад Централен.

Не може да се отделят 200 000 лева за Дондуковата градина, или да се отпусне 1 млн. - или нищо.

Лисват средства за тепетата, които са емблемата на Пловдив и затова предлагаме за тях да се отдели 1 милион.

Твърдо против сме отделянето на 600 000 лева за надграждане на електронната система в градския транспорт. Предлагаме тязи средства да се прехвърлят за изграждане на кръгови, необходими на оживени булеварди в Пловдив.

Няма как да подкрепим отделянето на 4,3 млн. лева за закупуването обратно на Пешеходния мост, защото не можем да подкрепяме закъсала за пари банка.

ВМРО ще подари на всеки един районен кмет по едно тесте карти, за да може да играе на 3-5-8 или белот, защото всички големи поръчки ще минават през голяма ощина, а какво ще правят районните кметове- само ще ходят да гледат как се запълват дупки.

Община Пловдив трябва да се вземе в ръце и да усвои 14 млн. лв. за подмяна на отоплителните уреди в града, виждаме, че в бюджета са заложени само 250 000 лева за това. Ако тези пари бъдат загубени- ще търсим сериозна отговорност", заяви Инчев.

Ето и всички предложения на ВМРО за бюджета:

1) Да се предвидят средства в размер на 100 000 лева за извършване на текущи ремонти в сградите на читалищата на територията на Община Пловдив.

2) Да се предвидят 540 000 лева за проектиране и изграждане на 18 нови детски площадки по 3 във всеки един от районите в Пловдив,  съобразени с изискванията на Наредба № 1 на МРРБ от 2009 година. Парите  да бъдат предвидени по бюджетните сметки на съответните райони като за всеки район се предвидят по 90 хиляди лева. И отделно от тях 100 000 лева за съоръжения към съществуващите детски площадки за деца с ограничена подвижност.

3) Да се предвидят 400 хиляди лева за ремонт на съществуващи и изграждане на нови тротоари в близост до детски и учебни заведения на територията на община Пловдив,  разпределени по следния начин:

- Район Централен 100 хиляди

- Район Южен  100 хиляди

- Район Северен  70 хиляди

- Район Източен  40 хиляди

- Район Тракия 60 хиляди

- Район Западен 30 хиляди

Средствата да се предвидят по  бюджетните сметки на  районите. 

 

4) Да се предвидят средства в размер на 200 000 лева за изграждане на видеонаблюдение в парковете и детските площадки на община Пловдив.

5) Да се предвидят средства за финансово подпомагане на семейства и двойки с репродуктивни проблеми т.нар. „Фонд Ин Витро“  в размер на  140 000 лв..

6) Да се предвидят средства в размер на 400 000 хиляди лева за продължението на ул. Македония от бул. „Никола Вапцаров“ до бул. „Александър Стамболийски“.

7) Да се предвидят средства в размер на 60 000лева за проектиране на Разширение, реконструкция и основен ремонт на бул. „Марица-север“ от моста на Университета по хранителни технологии до моста на Панаира.

8) Да се предвидят средства в размер на 50 000 лева за демонтиране на опасна въздушно-контактна мрежа на места, на които има влезли в сила Заповеди за премахването и.

9) Да се предвидят по 60 хиляди лева за всеки от районите за проектиране на нови паркове,  на нови места за почивка, рекреация и отмора и за проектиране на благоустрояване в  междублокови и околоблокови пространства. 

10) Да се предвидят 2 000 000 лева за изграждане на паркинги, парко-места и за обособяване на места за паркиране на МПС, в междублоковите пространства.

11) Да се предвидят 700 000 лева за завършване на зоологическата градина.

12) Да се предвидят 200 000 лева  за закупуване на паркинг-автомати.

13) Да се предвидят в размер на 500 000 лева за създаване на фонд „Образована раждаемост“ целящ изпълнението на „Програма за отпускане на еднократна финансова помощ за насърчаване на раждаемостта и отглеждането на деца на територията на община Пловдив“.

Banner 468 x 60 px