Джамбазки: Видях на кислородно дишане лидери на протеста, които горяха маски

"Не съм си правил ПР, станах доброволец преди 3 седмици и никой не разбра. Не ме е страх, но имах опасения дали ще се справя. Във ВМА има млади хора в тежко състояние. В отделението видях на кислородно дишане и лидери на протеста, които горяха маски. Работата е на смени - чистим и дезинфекцираме фанатично, изнасят се марли и спринцовки. Клиниката е пълна с тежко болни хора. Станах свидетел и на реаниматор, който след нощна смяна остана, за да транспортира пациент", разкри евродепутатът в сутрешния блок на Нова телевизия.

"С основание е притеснението за броя на хоспитализираните болни с коронавирус", коментира Ангел Джамбазки.

"Не можеш да обучиш лекари за 3 месеца, сега ставам свидетел как учат санитари да са медицински сестри. Българското общество си затваряше очите дълго време за унизителните заплати на сестрите. Политиците са огледало на обществото", смята евродепутатът.

"Пандемията можеше да се управлява и по-добре, но никоя държава не знаеше какво да очаква", коментира зам.-председателят на ВМРО.

"Второ затваряне в България ще срине малкия и среден бизнес. Ако сравняваме с Белгия - то там могат да си позволят затваряния на икономиката", разкри Ангел Джамбазки.

Banner 468 x 60 px