Премиерът: Всички трябва да спазваме мерките, нищо не налага КПП-та и други ограничения

Всички като един трябва да спазваме наложените мерки. Дистанцията, дезинфекцията, носенето на маски и повишеното внимание са достатъчни, за да се предпазим. Нищо не налага допълнителни рестрикции като КПП-та или други ограничения. Това коментира премиерът Бойко Борисов в профила си във Фейсбук след заседанието на МС.

Борисов изтъква, че трябва да останем отговорни. "Тази динамична среда, в която броят на заразените с COVID-19 се увеличава, изисква също институциите да продължат да бъдат максимално концентрирани, а контролът да е изключително силен. Особено сега, когато предстои и сезонът на грипната епидемия", коментира още премиерът.

Той напомня, че , за да бъде осигурено лечението на всеки български гражданин, застигнат от новия коронавирус, на заседанието на МС са били отпуснати 2,1 млн. лева за купуването на лекарството ремдесивир.

"Гарантираме подсигуряването на национално ниво с всички необходими лекарствени продукти за лечението на пациенти с COVID-19", изтъква Борисов. Той пояснява още, че на заседанието на кабинета днес са предоставили и също 14 млн. лева за закупуване на преносими компютри за нуждите на държавните и общинските училища във времето на пандемията от COVID-19. "С тези средства ще бъдат придобити 16 000 устройства – 12 000 за учениците и 4000 за учителите. Така ще помогнем да се осигурят лаптопи и да се обезпечи учебният процес във всичките му форми", казва Борисов.

Премиерът изтъка, че образованието е тяхна основна грижа и приоритет. "Правим всичко възможно то да е достъпно и качествено за всички български деца във всяка една обстановка. По европейски програми ще осигурим още 80 000 компютри", завършва премиерът.

Banner 468 x 60 px