Цветан Цветанов представи в Пловдив новия си политически проект

Бившият втори в ГЕРБ Цветан Цветанов бе днес в Пловдив, където се срещна с представители на СДС, които се присъединяват към новия му проект "Републиканци за България".

"Аз потърсих СДС за среща, защото в Пловдив и областта имат една от най- добрите организации. На 20- ти септември се събира инициативния комитет, а на 27 септември ще проведем учредителна конференция, на която ще приемем и устав на нашия политически проект", заяви Цветанов.

"Основната ни цел е участие на предсрочни или редовни избори и влизане в парламента, както и заявка за участие в следващато управление.

Основните ни опоненти са БСП и ДПС, а най- близки като политически възгледи са Демократична България.

Категорично съм за предстрочни парламентари избори, защото в последните месеци ГЕРБ не изпълни предначертаните политики и отва отблъсна много хора", коментира Цветанов.

"С Бойко Борисов съм се чул последно на Цветница, когато ми се обади, за да ми честити празника.

На рождения му ден аз му звънях, но той не ми вдигна, след което му написах SMS".

"Вече имаме около 70% готови структури в страната. През октомври ще обявим и областните ни координатори. Тогава ще кажем и кой ще ни е лидер в Пловдив.

Не знам дали хора от ГЕРБ в Пловдив ще се присъединят към нас, но искам да предупредя кмета Здравко Димитров, че не е коректно да се притискат хора, за да не се присъединяват към нашия политически проект.

С Иван Тотев не съм се чувал. Нито аз съм го търсил, нито той ми е звънял.

Нека хора от сегашното управление да кажат защо няма електронно и дигитално управление. Ние искаме да променим парламентаризма, промени в съдебната система, в туризма и енергетиката, обръщане към средния и малкия бизнес", каза още Цветанов.

Banner 468 x 60 px