Destiny

ВМРО внесе сигнал в Окръжна прокуратура срещу кмета на "Северен"

Днес председателя на ВМРО Пловдив Борислав Инчев внесе сигнал до Окръжна Прокуратура Пловдив, касаещ кмета на район „Северен“ – г-н Стоян Алексиев, във връзка с изнесена информация  в електронните медии, за евентуални корупционни действия от негова страна.

"От ВМРО сме изключително притеснени от случващото се в администрацията на пловдивския район „Северен“ и поради тази причина подаваме сигнал до Окръжна Прокуратура Пловдив. Очевидно е, че не става въпрос за вътрешнопартиен спор, а за сериозен управленски проблем. Разбираме опита за заблуда от страна на ГЕРБ въпроса да се отнася към Етичната комисия на партия ГЕРБ, а не към компетентните органи. За нас е важно подобен тип казуси да бъдат разгледани от компетентни институции, само така няма да има съмнение в пловдивчани, че за пореден път ще бъде скрита истината и онеправдани виновните. 

Продължаваме да очакваме кмета на Община Пловдив Здравко Димитров да назначи независим и обективен одит, а  своевременно в район „Северен“ трябва да влязат също АДФИ и звеното за вътрешен одит, което е в голяма община. Настояваме също, за да бъдат наистина ефективни подобни инспекции, във времето на тяхното извършване районният кмет да бъде в отпуск и да не присъства", се казва в позицията на ВМРО.

 

Banner 468 x 60 px