Нинова: Поздравявам ви, другари! За БСП предстои конгрес и избор на нов Национален съвет и Изпълнително бюро

bnt bnt

Прекият избор за председател на БСП беше огромно предизвикателство. Членовете на партията доказаха, че БСП е най-демократичната, модерна европейска лява партия. Че е зряла, с най-високо организирана и проведена кампания, с институционална култура.

Сама, без професионална администрация, без заплащане, направи показно как се правят избори. Това заяви на брифинг пред журналисти Корнелия Нинова, която категорично спечели избора за председател на БСП.

В над 1000 секции, с над 8000 души участници, изборите преминаха без инциденти, опашки, без подправени протоколи. Поздравявам ви, другари, допълни Нинова.

Високата избирателна активно - близо 70%, е безпрецедентна. Подкрепилите ме социалисти са повече от половината от всички членове. Това е най-яркото доказателство, че партията е повече от консолидирана и единна. Партията доказа, че е в удивителна кондиция, категорична е Нинова.

Възхищавам се, прекланям се, пред морала и силата на българските социалисти. Вие показахте какво означава истинска, жива, неподвластна на интереси и зависимости партия. Вчера вие направихте промяната в БСП необратима, но сега ни предстои много по-голямата задача - да направим България необратима. Знам, че можем заедно и това ще стане съвсем скоро.

На 26-и ни предстои конгрес, на който ще има избор на нови членове и тогава избор на нов Национален съвет и Изпълнително бюро, обясни Нинова. Тя поздрави останалите кандидати за поста председател на БСП както и социалистите, които не са гласували за нея.

Banner 468 x 60 px