Destiny

Борисов: Предстои най-тежката година и половина, България трябва да е подготвена

Премиерът Бойко Борисов инспектира с джипа си столичното Околовръстно. Той започна обиколката от новопостроения мост над Лозен. С него е министърът на икономиката Лъчезар Борисов.

"БВП по света пада, в САЩ, Великобритания, ЕС. Огромни щети търпят икономиките. Нето за целия свят е минус 10%. По-лошата новина е, че заболелите от COVID-19 в Европа се върнаха на нивата от месец март, няма никакъв шанс икономиката през идната година да тръгне нагоре", каза Борисов.

Припомняме, че движението по Околовръстното на София между „Горубляне“ и „Младост“ ще бъде възстановено до 10 септември. "Направили сме движение такова, че да не затворим целия участък и да се получи тапа. Тази част е с ново водоснабдяване, канализация, осветление. За 30 дни могат да се видят промени", каза Борисов за моста до Лозен. "За 2 минути ще се стига от "Младост" до "Тракия". Мостът над Искъра е готов. Ще видите как ще диша града, след като мостът над "Горубляне" е готов", каза премиерът. "Темпото на строителство е много бързо", каза министърът на икономиката.

"Слага се LED осветление, всичко да бъде осветено. На 7 септември ще се пусне движението на Околовръстното между "Младост" и "Горубляне" в едната част", каза премиерът. "Искам другите да ми покажат нещо направено от тях. Оставам на хората да преценяват. Икономическите и финансовите мерки работят, готвим план за следващите няколко месеца, влизайки в кризата България трябва да е подготвена. Предстоят най-тежките година и половина. Пак продължаваме да управляваме най-добре в Европа пандемията. Показателите ни пак са от най-добрите", каза той.24 часа

Banner 468 x 60 px