Александър Ненков: ГЕРБ два пъти е подавал оставка

monitor monitor

ГЕРБ два пъти е подавал оставка. Щом сме могли да предприемем тази крачка, смятам, че винаги това е обсъждан вариант. Самият премиер Борисов го казва многократно. Това заяви Александър Ненков на излизане от парламента.

По думите му обаче има хора, които казват, че не е приемливо да се подава оставка, защото това ще ни вкара в спирала и ще доведе до по-голяма криза.

"Може 100 000 да не одобряват правителството, но не може някакви хора да се изявяват като техни говорители. Това ще се реши на парламентарните избори", каза Ненков и добави: "Ако това е начинът за сваляне и взимане на власт, аз не искам да живея в тази държава".

Според него е жалко, че се стига до крайни сблъсъци.

"Какво се случва с хората, които разсъждават различно от тези на протеста", попита депутатът от ГЕРБ.

По думите му предстоят избори и това е единственият разумен и демократичен начин за излизане от кризата, да се направи този преход.

"Очевидно има политическо напрежение и това противопоставяне явно ще продължи. Но в крайна сметка живеем в 21 век, цивилизована държава, не е този начинът- с провокация и насилие. Много ни е интересно какво ще стане, ако тези хора влязат в парламент - ще ни убият или ще ни заравят в ковчези ли? Всеки има приятели, семейства, които се тревожат. Не приемам да се стига до такива крайности. Имам познати на протеста и никога не съм се опитвал да променя мнението им, напротив, това е цивилизованата част от нещата, но се надявам, че мнозинството от хората няма да позволят държавата да се срине по този начин, защото това би бил един срамен ден за демокрацията, независимо дали ни или не ни харесват", каза Ненков.

Според него една оставка по-скоро ще породи друга политическа ситуация, друга политическа криза, от която не е ясно как ще излезем.

"Изборите ще дойдат - след няколко месеца или сега, но в крайна сметка какво ще се случи с държавата. Предстоят много трудни за взимане решения относно здравната криза, политическата ситуация. Никой от протестиращите, включително и президента Радев, не казва какво ще направи. Всеки прави грешки, но винаги сме се ръководили от интересите на народа. Дали ни харесват ще кажат на изборите. И не виждам друг начин да се излезе от политическата ситуация Честни избори какво значи, бяха ли такива, когато бе избран Радев", попита Ненков.

Banner 468 x 60 px