Destiny

ВМРО Пловдив с акция за почистване на паметника в Остромила

Днес се проведе акция по почистване на паметника в Остромила, създаден от  ВМРО Пловдив в памет на Душо Хаджидеков и всички 125 български бунтовници, които при освобождението на Пловдив са били изклани по заповед на Сюлейман паша. 

Паметникът на Остромила години на ред се поддържа от членове и симпатизанти на ВМРО. През миналата година по предложение на общинските съветници на родолюбивата организация паметника бе изцяло обновен със средства от Община Пловдив.

"Родолюбието? при нас винаги е било водещ фактор, водихме битка за реставрирането на паметника, а след като това стана факт  ние сами показваме, че продължаваме да се грижим за това, той да е в добро състояние. Когато искаш да направиш нещо го правиш, а не чакаш да се случи, за това сме  се събрали днес, да се погрижим, за това което сме направили", така коментира акцията председателят на студентската организация Стефан Павлов.

Човек, който не познава историята е принуден да я повтори, именно за това историческите паметници са толкова важни във всякакъв аспект. Трябва да помним миналото си и жертвата на дедите ни.

 

Banner 468 x 60 px