Нинова: Смяната на министри е подигравка

Промените в кабинета са имитация на промяна – този филм сме го гледали 12 пъти. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на брифинг в Народното събрание.

„Сменят се министри, но мафиотския модел на управление остава. Този филм сме го гледали 12 пъти. 12 пъти са сменяни министри в този кабинет, но всичко продължава постарому“, заяви още Нинова. 

Смяната на министри е подигравка - може ли да е огромен ремонт провален здравен министър да го връщаш в Министерство на финансите, посочи тя. 

Лидерът на БСП коментира, че не вярва, че действията на министър-председателя днес ще спрат протестиращите хора. 

"Продължаваме да призоваваме нашите членове и симпатизанти да се включват в протестите в цялата страна до истинската промяна - оставката на целия кабинет и градеж отначало с почтени, умни, професионалисти в България", каза още Нинова. 

На въпрос дали смята това за огромен ремонт, Нинова отговори: 

"Не, това е подигравка. Може ли да е огромен ремонт един провален министър на здравеопазването да го връщаш в Министерство на финансите. Четири министри не е огромен ремонт, а имитация на ремонт, за да се успокои напрежението по улиците. Уви, мисля, че след това действие, то ще се увеличи". 

Лидерът на БСП подчерта, че позицията на партията остава непроменена - оставка на кабинета и предсрочни избори!

 

Banner 468 x 60 px