Нинова: Пипалата на мафията са във всички структури

Пипалата на мафията са във всички структури. Мафията се храни от страха и се пази с бухалка. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова от парламентарната трибуна за мотивите на социалистите за вот на недоверие към правителството.

От 2018 г. управляващите са внесли 12 законопроекта за борба с корупцията. За да демонстрират показност и да замажат очите на хората, управляващите отчитат усърдна работа по национален план за противодействие на корупцията, стратегия за противодействие на корупцията и т.н. Умишлено и целенасочено институциите са превърнати в инструмент за корупция, заяви соцлидерката.

Правителството на Борисов изгради и създаде 47 органа за борба с корупция. Резултатът - три осъдителни присъди и седем оправдателни. Умишлено се назначават не професионалисти, а послушни изпълнители на частни интереси. Знаете ли колко министри са освободени за този мандат за корупционни скандали? 12 от общо 19 и седем зам.-министри, посочи Нинова. Пипалата на мафията са във всички структури. Четвъртият крак на този модел е безнаказаност. Има обвинени, но не и осъдени. Мафията се храни от страха и се пази с бухалка, отсече Нинова.

Причините за народния гняв са много дълбоки и се коренят в олигархично-мафиотския модел на властта, категорична бе тя. „Огромните корупционни скандали за 3 години са над 25. Държавата се тресеше от „Кумгейт“, „Судужукгейт“, „Паспортгейт“, „ЧЕЗгейт“, „Барселонагейт“, „Алепугейт“, „НАПгейт“, „Чекмеджегейт“, „Митницигейт“ и още, и още“, продължи Нинова.24 часа

Banner 468 x 60 px