Капитанът на националния отбор по тенис Валентин Димов обяви състава за мача срещу Казахстан от Световна група I на турнира за Купа “Дейвис”. България ще бъде домакин на срещата от световното отборно първенство за мъже на 16-17 септември в София. Двубоят ще се играе на клей на ОББ Български национален тенис център (БНТЦ) в Борисовата градина. Мачовете на 16 септември (събота) ще започнат в 12.00 часа, а на 17 септември (неделя) в 11.00 часа.

В тима са включени Димитър Кузманов (№191 в световната ранглиста), Александър Лазаров (№391), Пьотр Нестеров (№733), Александър Донски (№788) и Янаки Милев (№561). Първите четирима класираха отбора ни в Световна група I, печелейки категорично с 3-1 победи като гост на Нова Зеландия. За участие като част от разширения състав на националния тим е поканен Илиян Радулов (№6 в световната ранглиста за юноши).

Отборът ще се събере на лагер от 11 септември в БНТЦ.

banner

До 24 часа преди началото на срещата могат да бъдат направени две промени в състава.

Асистенти на Валентин Димов ще бъдат кондиционният треньор Кирил Симеонов, масажистът Любомир Панев и лекарят на отбора проф. д-р Георги Попов.

Първа ракета на Казахстан е Александър Бублик №29 в световната ранглиста. Тимофей Скатов е № 125 в света, а Михаил Кукушкин е № 246. На двойки Казахстан разчита на Александър Недовесов № 46 двойки и Андрей Голубьов № 66 двойки.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved!