Destiny

Борисов за Радев и екипа му: Вече не могат да говорят за правосъдие, корупция и лобизъм

„Те вече не могат да говорят нито за правосъдна система, нито за корупция, нито за лобизъм.“. Така коментира премиерът Бойко Борисов нападките на президента Румен Радев срещу прокуратурата след изнасянето на факти около скандалното съдружие между секретаря му по равни въпроси Пламен Узунов и забъркания в „Буклукгейт“ бизнесмен Пламен Бобоков.

Радев атакува първо държавното обвинение след публикувания от него чат между двамата, като забърка и името на Борисов, отклонявайки удобно темата към записа и снимките от спалнята му, която се появиха в медийно пространство. По-късно през деня пък в цялата страна бяха предприети обиски на адреси, свързани с Узунов и Бобоков, а впоследствие от прокуратурата изнесоха и поредно скандално доказателство в рамките на разследването, а именно, че президентския съветник е работил на заплата при скандалните братя Бобокови.

В отговор на въпрос дали прокуратурата е станала политически играч, каквито обвинения хвърли при контраатаката си в своя опит да защити Узунов президента, Борисов пък заяви: "Аз имам работа, която върша и която не е правена и няма и много години след това да се прави. От сутрин до вечер търсят някого да коментират. Аз не коментирам, фактите са такива, че колкото по-малко мълчат, толкова по-засегнали са в тресавището. Те вече не могат да говорят нито за правосъдна система, нито за корупция, нито за лобизъм.“. Премиерът, който лично посети тунела „Железница“ на магистрала „Струма“ след инцидента със срутената скална маса вътре коментира още пред журналистите там: „Пламен Узунов е "най-чистият" съветник на президента. Вътрешен министър по време на неговото служебно управление, смятайте какво е било назад. Колкото по-бързо спрат да говорят и да търсят вината в другите и да погледнат своите къщички, както аз винаги съм казвал: "Ние си гледаме своята къщичка".... Вижте какъв прекрасен обект, толкова му се радвам като е станала грешка, ние пак сме тука, пак се отговаря. И дали сме пред вас или пред прокуратурата, аз отговарям за всички въпроси всеки ден, пред кой съм се скрил аз, кога съм се скрил, кой ден не ме е имало?“.monitor

Banner 468 x 60 px