Destiny

Седем са кандидатите за лидер на БСП в Пловдив

bnr bnr

Седем са кандидатите за градски лидер на БСП в Пловдив. Днес се провежда отчетно-изборната конференция на градската партийна организация на социалистите. Закрито за гости и медии ще е заседанието в Конгресния център на Пловдивския панаир заради противоепидемичните мерки за Covid-19. 

Дневният ред предвижда политически анализ и отчет за дейността на Градския съвет за мандата, който ще бъде представен от председателят Красимир Трифонов. Той ще се кандидатира за втори мандат.

Най-много номинации обаче има председателят на областния съвет на БСП Георги Гергов. На последния пленум на 13 юни в София Гергов се изказа остро срещу на лидера на социалистите Корнелия Нинова. Той смята, че тя трябва да освободи поста и партията да има нов председател през септември.

За лидер на социалистите в града ще се състезава и Иван Петков – Бебето, който открито защитава Нинова и направи форум през февруари с нейно участие в Пловдив. Другите кандидати са Атанас Петков, д-р Любомир Паунов, Йордан Василев, Христо Бозуков и Юри Хоптериев.

Общинските съветници и народните представители от БСП – Пловдив ще отчетат дейността си пред конференцията. Делегатите на конференцията ще са само 132, избрани от районните конференции. За членове на Градския съвет има над 130 номинации, като в младежка квота се състезават 30 социалисти.

 

Banner 468 x 60 px