Destiny

Социалистите в Пловдив си избират нов лидер, Гергов с най- много номинации

На 20 юни, събота, от 10:00 часа в зала „България“ на Конгресния център на Пловдивския панаир ще се проведе отчетно-изборната конференция на Градската партийна конференция на БСП – Пловдив. Дневният ред на висшия орган на социалистите предвижда политически анализ и отчет за дейността на Градския съвет за мандата,  който ще бъде  представен от председателят Красимир Трифонов. 

Доклад  за дейността и контрола по изпълнение на решенията  ще представи Градската контролна комисия. Общинските съветници и народните представители от БСП – Пловдив ще отчетат дейността си пред  конференцията. Делегатите на  висшия орган, които са избрани от районните конференции, са 132 и те ще трябва да проведат четири избора – за Председател  на ГС, Председател на ГКК, членове на Градски съвет и на  Градската контролна комисия. 

Номинираните за председател на ГС, които са потвърдили участието си в избора  са 7. Сред тях с най-много номинации е председателят на Областния съвет на БСП Георги Гергов. Настоящият председател Красимир Трифонов, Иван Петков – Бебето, Атанас Петков, д-р Любомир Паунов, Йордан Василев,  Христо Бозуков и Юри Хоптериев са  останалите кандидати да водят БСП- Пловдив в следващия мандат. Кандидатите за председател на Градския съвет ще представят пред делегатите  своите виждания за развитието на организацията.  За членове на ГС има над 130 номинации, като  в младежка квота се  състезават 30 социалиста.   

С оглед спазване на  противоепидемичните мерки Конференцията  ще бъде закрита за медии и гости. 

Banner 468 x 60 px