Конституционните промени в РС Македония са част от Преговорната рамка с ЕС. Това заяви премиерът Николай Денков на стратегическия форум в Блед.

„Всички гледат към България и питат „Защо искате промени в конституцията на РСМ?“. Нека аз задам друг въпрос: „Защо е проблем българите да са включени като част от между 10 други народности в конституцията?“. Този проблем вече е част от преговорите с ЕС и се надявам скоро да бъде решен“, допълни българският министър-председател.

„Може би ще трябва да изиграя ролята на лошото ченге. ЕС не е географски въпрос, а въпрос на ценности. Това, което трябва да ни обединява в ЕС, са ценностите, а не географията“, каза в речта си на форума Денков. Той обърна внимание на факта, че България също е блокирана от Нидерландия и Австрия относно Шенген. „Знам какво е да се чувстваш така, когато правиш определени усилия. И именно по повод Шенген имаме изграден ясен дневен ред – какво трябва да се прави всеки ден в парламента, в правителството и т.н., т.е. да си свършим домашната работа на 100%“, заяви Денков, предава Nova.

banner

Той подчерта обаче, че голяма част от проблемите между съседи са плод на вътрешни конфликти в дадената страна.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved!