Последни данни за ситуацията с Covid-19 в Пловдив и областта

В Пловдив ситуацията е спокойна. Излекувани са 88 От 97 пациенти с положителни проби за коронавирус. Трябва да сме много внимателни заради ситуацията около нас. Това каза областният управител Дани Каназирева след заседание на медицинския щаб.

"Взехме превантивни решения, за да не ни изненада евентуално повишаване на броя на заболелите. Вече болните ще се хоспитализират само в УМБАЛ "Свети Георги". Само един пациент от Пловдив има на интензивно лечение.

Като общество трябва да се научим да живеем с този вирус. Здравната система трябва да бъде организирана така, че да предоставим нужната грижа", заяви Каназирева.

 "От началото на пандемията шестима от осем интубирани пациенти в Пловдив са екстубирани и новините за тях са положителни. Най- дълго лекуваният пациент е прехвърлен от "Свети Пантелеймон" в УМБАЛ "Св. Георги". То е бил над 40 дни интубиран, лечението му продължава повече от 70 дни".

"В Пловдив са направени 5381 psr теста. 

17 медицински работници са били заразени в Пловдив като 15 вече са напълно излекувани", коментира Каназирева.

"Има разминаване в бройката, която ние даваме 97, а в информационнатата система фигурират 100. Разминаването идва от 2 случая с пациенти в София и 1 във Видин, които в тази състема са заведени по адресна регистрация към Пловдив", поясни Каназирева.

Пациентката, която е последният случай в Плводив е приета в Спешно отделение, изолирана е в самостоятелна стая във Вътрешно отделение, както се прави с пациенти със съмнения за коронавирус. Над 40 са контактните медицински лица.

 

Banner 468 x 60 px