Здравко Димитров: Нека да говорим за доброто в Пловдив

Кметът  Здравко Димитров даде старт на кампанията  „Пловдив – град на доброто“, очакват се номинации в четири категории

„Нека да говорим за доброто, да показваме добрите примери на хората с големи сърца.  Трябва да ги отличим и да им благодарим“. С тези думи кметът Здравко Димитров откри кампанията „Пловдив – град на доброто“, която е продължение на акцията „Най-добър човек“ с деветгодишна традиция. Целта е да се отличат онези истински добри хора, които напълно безкористно подават ръка на човек в нужда или се борят за развитието на нашето общество.

Тази година кампанията се провежда под патронажа на кмета Здравко Димитров в партньорство с Национален алианс на хора с редки болести и БНТ-Пловдив.

„Няма нищо по-хубаво от това да помогнеш на човек в беда. Това стана особено важно в годината на епидемията от Ковид 19.  Пловдив доказа, че е достоен град на доброто. В сферата на здравето и социалната политика се включиха много дарители и доброволци. Обединени доказахме, че в трудни моменти сме добри и отзивчиви“, заяви още кметът Здравко Димитров. Той призова пловдивчани да номинират и отличат съвременните примери на проява на доброта. Номинирани могат да бъдат всички хора извършили малки и големи добри дела.

„Нашата амбиция е „Пловдив – град на доброто“ да се превърне в мото на социалната дейност на общината. Ние сме добър пример за силно развити социални услуги и можем да бъдем генератор на идеи, които да споделяме с другите общини“, заяви зам.-кметът с ресор „Социални дейности и европейски политики“ Анести Тимчев. Той представи и четирите категории, в които пловдивчани могат да правят своите номинации, а те са: образователна дейност, социална дейност, градско развитие и добротворчество.

Следващото събитие от кампанията ще се състои на 13 юни, когато по традиция ученици от ПГ по хранителни технологии и техника ще приемат писмени номинации на стълбите на „Каменица“, пред надписа „Заедно“.

Повече информация за конкурса

Срокът за номинации е от 04.06 до 17.06 в 23:59 часа. Номинациите се правят онлайн в специална форма на официалния сайт на кампанията: www.gradnadobroto.plovdiv.bg.

В журито на конкурса „Пловдив – град на доброто“ са поканени девет специалисти с принос и опит в една от четирите категории за номинации.

ü  Чл.-кор. проф. д-р Стефан Костянев, ръководител на Катедра по патофизиология, МУ – Пловдив, за  категория „Образователна дейност",

ü  Инж. Людмила Ганчева, директор на ПГ по хранителни технологии и техника, за категория „Образователна дейност",

ü  Йорданка Павлова, председател на Националния алианс на хора с редки болести, за категория „Социална дейност

ü  Таня Георгиева, директор на БЧК-Пловдив, за категория „Социална дейност"

ü  Десислава Шишманова, ръководител БНТ-Пловдив, за категория „Градско развитие"

ü  Манол Пейков, издател, "Жанет 45",  за категория „Градско развитие"

ü  Франц Кадири, координатор "Доброволци и регионални връзки", Фондация "Пловдив 2019", Категория „Добротворчество"

ü  Ренета Венева, председател на Националния алианс за работа с доброволци, Категория „Добротворчество"

ü  Грозденка Николова, директор на ОУ "Душо Хаджидеков", Категория „Добротворчество"

Награждаването на отличените от журито ще се състои на 27.06. от 10:00 до 12:30 ч. в Цар Симеоновата градина. Всеки „Най-добър човек“, отличен като победител в една от четирите категории, ще получи специален плакет и грамота с подпис от кмета  Здравко Димитров, както и специален подарък от организаторите. 

 

 

Banner 468 x 60 px