Виртуален поздрав за учениците от СУ "П. Яворов" по случай 1 юни

Едно от най-старите училища в Пловдив -110 годишното СУ "П. Яворов", отбеляза своя юбилей виртуално и днес, в Деня на детето, отново онлайн поздравява за празника своите стотици възпитаници. Това се случва в деня, когато най-големите ученици държат първата си матура и целият педагогически екип е ангажиран с организацията и отличното й провеждане.

Ето защо не са предвидени традиционните тържества, с които СУ "П. Яворов" чества този цветен детски празник, и това се дължи на извънредните обстоятелства .

Директорът Сашка Кръстева изказва огромно съжаление, че всяка година отправя поздрави на живо по радиоуредбата. Сега обаче обстановката е различна, но поздрав за малчуганите ще има, макар и виртуален.

„Скъпи деца, училището без Вас е празно и на всички нас- учителите, ни е много тъжно без Вашите усмивки, закачки, лудории. С най-голяма обич Ви пожелавам да сте живи и здрави и да знаете, че Ви очаквам да се завърнете в родното гнездо на яворовци. От мен, вашия директор, имате виртуална прегръдка“, гласи емоционалното слово на Сашка Кръстева.

Кметът на района Стоян Алексиев се присъедини към вълнуващото обръщение на директора със специални пожелания за успех на всички дванадесетокласници и седмокласници в „Северен“, на които през юни предстоят решаващите държавни зрелостни изпити и национално външно оценяване. А децата, очакващи ваканционните си дни, да се радват на много слънце, на нови приятелства и безгрижно лято.

Banner 468 x 60 px