Изпълняващият длъжността посланик на Украйна в Армения се удави в езерото Севан, предаде агенция УНИАН, като се позова на информация на официалната страница на министерството на външните работи на Украйна.

“С дълбоко прискърбие съобщаваме за трагичната смърт на 13 август 2023 г. на опитния и висококвалифициран дипломат, временно изпълняващ длъжността посланик на Украйна в Армения, Александър Анатолиевич Сенченко”, се казва в съобщението. По-рано арменските медии съобщили за смъртта на мъж в езерото Севан, цитирайки местната спасителна служба.

Тя е информирала, че на 13 август, в 20:17 ч. местно време, дежурни спасители на плажа на езерото Севан са забелязали, че човек, плуващ на 25 метра от брега, е изчезнал. “Спасителите са се притекли на помощ и са извадили човека от водата. Пристигналият на място екип на Спешна помощ е констатирал смъртта му”, гласи информацията в арменските медии.

banner

Сенченко започнал работа в украинското министерство на външните работи през 2003 г., като е заемал различни длъжности в структурата на Първо и Шесто териториално управление, Департамента по евроатлантическо сътрудничество и нови предизвикателства, в канцеларията на министъра, както и в дипломатическите мисии на Украйна в Русия, Азербайджан и Армения./БТА

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved!