Destiny

Кметът каза дали има нужда от затягане на мерките в Пловдив и обяви, че работата по стадионите и всички други обекти не е спряла

Благодаря на всички медици за това, което вършат и дано не се сещаме за тях само в такива моменти. Така кметът на града Здравко Димитров започна днес.

"Стремим се да обезпечим медицинските екипи с всички предпазни средства. Вече се правят тестове във 2- ро, 3- то и 5- то ДКЦ. В 6- то ДКЦ има приемна за хора със съмнение за коронавирус", коментира Зико.

"Благодаря на пловдивчани, че спазват правилата и проявяват отговорно отношение. Смятам, че неправилно бяхме критикувани преди седмица. На никого не е лесно и смятам, че ще излезем по- силни и по- обединени", каза Зико.

"Изнесеният кабинет ДКЦ Изток вече работи. Той е оборудван изцяло със всички предпазни средства. Сградата е подходяща, тъй като е с отделен вход. Благодаря на колегите, които се съгласиха да работят там и създадоха график от 8 сутринта до 8 вечерта, включително събота и неделя"

"Социалните работници работят по зповедта на кмета да не остане нито един човек без да бъде обгрижен. Над 7700 души участват в реализирането на социалните услуги. При наличие на хора, които са готови да ги включат сме готови да създадем работни места за над 1000 души. Можем да създадем работа на 1000 души и да създадем комфорт на други 1000 души. Имаме осигурени 410 пакета към възрастни хора, за които не може да се добави никаква друга услуга", коментира зам.- кметът Анести Тимчев.

"Ако е необходимо ще има затягане на мерките. На този етап нещата са овладяни, няма големи нарушения", коментира Зико.

"Готови сме на диалог със всички съсловия. Ще гласуваме отпадането на тротоарното право и общински наеми на обекти, които не реботят. Ще има и среща с таксиметровите шофьори. Има и хора, които пречат на тях ще кажа- да са живи и здрави ще се срещнем с тях при други обстоятелства, на друго място".

На въпрос за стадионите в Пловдив кметът отговори: Нищо не е спряло от строителната програма, животът продължава. След края на пандемията ще видим бюджета и някои неща може да останат за догодина.

Кметът предупреди възрастните хора да бъдат внимателни с възможността пенсията им да бъде доставена до дома.

"Още веднъж честитя на медицинските работници празника и се надявам догодина да се съберем да празнуваме на този ден", завърши Зико.

Banner 468 x 60 px