Destiny

Пловдивчанин събра средства за закупуването на 10 респиратора

В най-трудните моменти, дори и в тези на безпрецедентна криза като пандемията от коронавирус, се намира и добро. През последните дни десетки хора решиха по един или друг начин да подпомогнат медиците ни. Прави го и човекът, който преди години създаде инициативата „Капачки за бъдеще“ - кампанията, осигурила кувьози в 22 болници в страната.

Пловдивчанинът Лазар Радков е персонален треньор, който обаче си е поставил за цел да прави добро.

Предвид обстоятелствата и необходимостта от медицинско оборудване у нас, той става част от дарителска кампания, благодарение, на която вече са закупени 10 респиратора.

Те ще отидат за болници, където ще бъдат обдишвани пациентите в тежко състояние, заразени с COVID-19. За „Тази неделя“ той обясни, че сумата от 206 хил. лв. е събрана за по-малко от три дни.

По думите му в даренията се включват много хора, които подпомагат каузата с различни суми. Към момента Лазар се занимава с проучване, което цели да установи в кои лечебници у нас има респиратори, колко са на брой и какво е тяхното състояние.

Освен това с негов приятел чакат доставка на защитни облекла и предпазни маски от Китай. Въпреки че извънредните мерки засягат работата му като персонален треньор, той сподели, че продължава да работи с част от клиентите си онлайн.

„Вярвам, че човек може да направи света малко по-подредено и хубаво място за живеене. В България има смислени хора, на които им пука и имат желанието страната ни да стане по-добро място за живеене“, коментира още той.

Banner 468 x 60 px