Общинският инспекторат засилва проверките по строителните обекти

Община Пловдив засилва проверките по строителните обекти във връзка с постъпили сигнали на граждани за неспазване на изискванията за поддържане на чистотата. Това съобщи директорът на Пловдивския общински инспекторат Борислав Димов. Проверяващите екипи ще работят и в събота и неделя, за да се гарантира пълният контрол.

В събота по сигнал е извършена проверка на обект край Коматевско шосе. Установено е на място, че строителите от „Линер” ООД на жилищна сграда в местността "Герена" с възложител „Джи си джи“ ЕООД замърсяват с камионите си уличното платно с кал и чакъл. Освен това строежът е без информационна табела и строителна ограда, обясни Борислав Димов, който е инспектирал обекта заедно с Деляна Чалъкова, началник на отдел в Инспектората. Съставен е констативен протокол в присъствието на КАТ и Първо РУ на полицията. Направено е предписание на техническия ръководител да почисти района до края на деня. Ангажимент на фирмата, извършваща изкопни и транспортни услуги, е да поддържа чистотата на прилежащата към обекта настилка (тротоари, улично платно) от кал, пясък и др.

Санкцията за непочистена настилка в резултат от строителната дейност за юридически лица е от 10 000 до 40 000 лв. На място е съставен и констативен протокол за липса на поставена временна ограда и информационна табела на строежа, което е ангажимент на фирмата възложител. Глобата при липсата им е в размер от 100 до 500 лв. Инспектори на Пловдивския общински инспекторат ще извършат последваща проверка за изпълнението на дадените предписания.

Banner 468 x 60 px