Destiny

Силна музика от нощен бар тормози пловдивчани

Пловдивчани твърдят, че са жертва на полицейски произвол.  Потърпевшите подали сигнал в МВР, че нощен клуб ги тормози. Вместо да ги закрилят, обаче, органите на реда ги обвинили в манипулации.

Силна музика, вибрации в спалните и вандалщина под прозорците им. Това са принудени да търпят десетки семейства, които живеят на метри от нощен клуб на булевард „България” в Пловдив.

„Силни тътени се чуваха, все едно земетресение има. Всичко беше съпътствано с уникални скандали, крясъци, побоища. Даже при забележка на живущите в квартала, срещахме много агресивно поведение”, каза жалбоподателят Красимир Петков.

Хората от района многократно са подавали сигнали на телефон 112. Организирали се и в обща жалба, подадена до районната администрация и полицията.

Вместо да получат подкрепа от страна на служителите на Трето районно управление, живущите в райони са започнати да бъдат притискани.

„Почнаха да ме атакуват, че не било действително - подписите не били на хора, кой ги бил подписвал тези хора. Останах изненадан от действията на служителите на Трето РПУ”, каза още Петков.

От районната администрация са отказали разрешително за удължено работно време след многобройните сигнали на гражданите и нередовните документи на клуба.

„Ние сме длъжни да спазим закона. Има входирано искане за удължаване на работното време, но то е стопирано, поради невнасяне на всички необходими документи, които се изискват за издаване на такова разрешение”, заяви кметът на район "Северен" Стоян Алексиев.

От Дирекцията на полицията в Пловдив съобщиха, че започват проверка по жалбата на живущите.

Banner 468 x 60 px