Незабавната реакция на полицаите последвала след прочитане в една от местните фейсбук групи публикация, че пред училище в Асеновград се продават наркотици.

В текста авторът посочва, че е станал свидетел как незаконната дейност се извършва от хора в спрян наблизо лек автомобил „Мерцедес”, като прилага и негова снимка. След самосезиране, от районното управление е изпратен на място полицейски екип. Там е установена въпросната кола, както и самоличността на тримата младежи в нея. От тях са снети обяснения, а при щателната проверка не са открити забранени от закона вещества и предмети. В този смисъл следва да се отбележи, че изложената информация в публикацията не отговаря на действителността.

По-късно, на база тези твърдения от въпросния профил във фейсбук, е публикуван и материал в пловдивска медия, след като вече полицейската проверка е била приключила.

banner

Случаят е повод отново да припомним заявената позиция на директора на ОДМВР – Пловдив старши комисар Васил Костадинов, че в своята ежедневна дейност полицаите активно следят за всяка информация за закононарушения, която се представя и в интернет пространството. Въпреки че този подход допълнително подпомага работата на служителите на реда, от МВР апелират гражданите да подават своите сигнали на тел. 112 или в най-близкото полицейско управление.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved!