По малко от 40 дни остават до 2 април – датата на поредните предсрочни парламентарни избори. С това се ускорява темпото и сложността на задачите, които трябва да решаваме в рамките на правомощията ни като служебно правителство. Това заяви в началото на днешното заседание на Министерския съвет премиерът Гълъб Донев.

Именно в тези рамки ние правим необходимото за да подпомогнем основния компетентен орган ЦИК за адекватната подготовка и провеждане на изборите. Действаме в изпълнение на законите, въпреки че последните промени в Изборния кодекс очевидно пораждат неясноти и практически трудности”, коментира Донев, предава БНТ

Той беше категоричен, че служебният кабинет не се намесва в предизборната кампания и не работи за или против една или друга политическа формация.

banner

Очаква 49-ото НС да формира устойчиво парламентарно мнозинство, а не тематични коалиции, както и да излъчи работещо редово правителство.

Огромното мнозинство от българските граждани очакват бъдещите народни представители своевременно да разгледат и приемат неотложните закони, свързани с присъединяването ни към шенгенското пространство, приемането ни в еврозоната и реализацията на националния план за възстановяване и устойчивост, каза още премиерът Гълъб Донев.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved!