Destiny

Стефка Костадинова: Въздухът в Пловдив е вълшебен, тук се раждат шампиони! (снимки)

Стотици спортисти, общественици и граждани уважиха 70- годишния юбилей на Спортно училище "Васил Левски", което е първото спортно училище в България. През годините възпитаниците на СУ "Васил Левски" са давали много поводи за радост на Пловдив и България със своите постижения.

Сред официалните гости бяха великата Стефка Костадинова, Николай Бухалов, Нонка Матова, Мария Петрова и др.

От сцената в 7-ма палата на Панаира бяха отправени множство приветствия, а градската управа бе представена от областния управител Здравко Димитров, зам.- кмета Георги Титюков, председателя на общинския съвет Савина Петкова и др. Присъстваха и легендите на Ботев и Локо Петър Зехтински и Атанас Узунов.

"Днес не е празник само на Пловдив и на нашето училище, днес е празник за цяла България. Благодарение на всички Вас нашите имена са записани със златнит букви в спортната съкровищница на света. Поклон, гордея се с Вас! Заради всички Вас светът чу за България и Пловдив",  обърна се към представителите на училището Стефка Костадинова.

"Благодаря Ви, че толкова години нашата България и едно момиче от Пловдив стоят горе в Космоса", добави Костадинова и благодари лично на тримата си треньори Добри Иванов, покойния Еньо Петров и Николай Петров, благодарение, на които стана заслужен майстор на спорта.

"Въздухът в Пловдив е вълшебен и тук се раждат шампиони".

"Както каза и Стефка Костадинова, атмосферата в нашето училище е незаменияма и няма как да не се раждат шампиони. Ако трябва да се върна назад пак бих учил в Спортното", каза Здравко Димитров, който също е възпитаник на Спортното училище. Той бблагодари на всички, които са му помогнали да се изгради като спортист и човек.

Възпитаниците на училището пък поздравиха гостите с музикално- танцова програма. 

Banner 468 x 60 px