Комисията по електронно управление в Народното събрание ще обсъжда управлението и контрола на социалните мрежи в България по искане да депутати, провокирано от проблеми на ползватели на Фейсбук.

Депутатите ще питат представителите на компанията “Телъс” за начините на модериране на публикации и коментари във Фейсбук, за свобода на изразяване в интернет пространството и недопускане на цензура и изкривяване на обществените нагласи.

От доста време неправителствената организация “Атлантически съвет” алармира, че българските модератори на Фейсбук са забранявали съдържание и блокира профили заради връзка с Русия.

banner

Преди Нова година зам.-председателят на електронната комисия Божидар Божанов обяви, че внася законопроект срещу дезинформацията, който да задължи социалните мрежи да положат повече усилия за идентифициране на анонимни акаунти и тролове.

Комисия по електронно управление ще изслуша на заседанието си и служебния министър на електронното управление, предава БНР.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved!