Без разисквания депутатите отхвърлиха предлагания от “Продължаваме Промяната” (ПП) проект на декларация за определяне на приоритетните национални цели и задачи пред 48-ото Народно събрание на Република България и мерките, необходими за тяхното постигане.

Вносител на проекта на декларация е номинираният за министър-председател Николай Денков и група народни представители. Проектът на декларация бе отхвърлен с 63 гласа “за”, 84 – “против” и 30 – “въздържал се”. В декларацията се предлагаха четири национални цели: Развитие на конкурентна иновативна икономика; гарантиране на национална сигурност и върховенство на правото; постигане на енергийна независимост и устойчиво развитие; намаляване на неравенствата и достъп до качествено образование и здравеопазване.

Николай Денков благодари на колегите си, че са се включили в гласуването. Той посочи, че се е видяло, че голяма част от тази зала не е готова изобщо да влезе в тази дискусия – какви да са приоритетите на България в следващите години.

banner

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved!