Destiny

Пловдив се включва в инициативата „Да изчистим България заедно!”

На 14 септември 2019 г. (събота) за пореден път ще се проведе най-мащабната доброволческа инициатива у нас „Да изчистим България заедно”.  Тя цели да изгради обществена чувствителност по въпросите, свързани с опазването на околната среда, и да направи България по-чиста и красива в дългосрочен план. Емблематичната кампания отрежда водещо място на България сред страните с най-добри доброволчески практики в грижата за околната среда в света.

През 2019 г. „Да изчистим България заедно” разширява обхвата си с нови възможности за подобряване на средата, в която живеем. Доброволците ще могат не просто да почистят замърсените зони, но и да инициират други добри дела, като обновят детски площадки и градинки, спасят унищожени гори или засадят нови, ремонтират туристически табели и заслони, боядисат пейки и дадат други добри примери, с които да направят районът си не само по-чист, но и по-красив. 

Стартът на кампанията ще бъде поставен в 10:00 часа.

Предоставяме информация за дейностите, които ще бъдат извършени по време на кампанията:

- Почистване на парк „Лаута”. Сборен пункт пред барбекютата.

- Почистване на парк "Чайка", парк "Каменица", парк "Богомил" и парк "Изгрев". В изброените паркове по инициатива на районната администрация ще бъдат боядисани пейките.;

- Почистване на междублоковите пространства  на ул. "3-ти март" /бившия магазин Молдавия /. Освен почистване на тревните площи ще се оформи дървесната растителност в междублоковите пространства. 

- Почистване на междублоково пространство  на ул. „Солунска” и ул. „Юндола”, междублоково пространство на ул. „Вечерница”  и ул. „Звезда”,  парк „Ружа”;

- Почистване на „Сахат тепе” (Район Централен). Сборен пункт пред Регионалния телевизионен център. 

- Почистване на северният бряг на р. „Марица” от пешеходният мост до м-н „Лекси” (Район Северен). Сборен пункт срещу м-н „Лекси”.             

Чували и ръкавици ще бъдат раздавани на гражданите в обявените временни  пунктове минути преди старта и по време на самата акция, също така материали за почистването ще се раздават през целия ден във всички районни администрации.

В кампанията предварително са заявили участие, както доброволци от различни компании, общински и държавни институции, така и много граждани. 

Община Пловдив призовава гражданите активно да се включат в почистването, за да направим заедно Пловдив още по-приветлив и уютен град. Всички ние сме стопани на града – нека се грижим за опазване на чистотата му всеки ден!

 

Banner 468 x 60 px