Destiny

След апел на Георги Стаменов училищата в „Централен“ подкрепят благотворителна инициатива

Всички детски и учебни заведения на територията на „Централен“ с готовност откликнаха на апела на кмета на района Георги Стаменов да подкрепят каузата за изграждането на нов педиатричен и онкохематологичен комплекс в УМБАЛ "Свети Георги“.

Идеята за тази обща подкрепа идва след среща на кмета на район „Централен“ Георги Стаменов с проф. Иван Иванов - началник на Клиниката по педиатрия на УМБАЛ „Св. Георги“ и председател на Организационния комитет на Дарителската кампания „Най-доброто  за нашите деца и онкоболни“. 

„Благодаря на директорите и колективите на общинските, държавните и частни детски градини и училища от нашия район, които веднага откликнаха на призива да подпомогнат дарителската кампания“, заяви кметът Георги Стаменов. Той допълни, че всяко детско и учебно заведение по свой начин ще стане съпричастно с тази благотворителна инициатива. Много от тях вече са призовали в първия учебен ден  вместо букети да се дарят средства за каузата.  Други организират концерти, базари и различни събития в полза на дарителската кампания за строителството на нова детска клиника.

Кметът на район "Централен“ Георги Стаменов призовава гражданите да бъдат съпричастни, за да може да се осигури най-доброто за малките пациенти. За целта те могат да изпратят дарителски SMS с текст DMS KLINIKA на номер 17 777, открита е и дарителска сметка на кампанията.

 

Banner 468 x 60 px