Стотици пловдивчани и фенове на Ботев ще почетат Христо Ботев в родния му Калофер.

„Фондация Жълто и Черно“ организира екскурзия към която се включват изявени ученици, учители и директори от две емблематични пловдивски гимназии: Гимназията с хуманитарен профил „Св.св.Кирил и Методий“ Гимназия с Хуманитарен Профил Св. Св. Кирил и Методий и Професионалната гимназия по вътрешна архитектура и дървообработване „Христо Ботев“. ПГВАД”Христо Ботев” град Пловдив

Към тях ще се присъединят и студенти от различни специалности в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“, както и организираните привърженици на футболен клуб „Ботев“ Пловдив

banner

Преди началото на официалната церемония по честване 175-годишнината на Христо Ботев, която започва на 6 януари в 11.30 часа, възпитаниците на двете гимназии, както и техните преподаватели и директори, ще имат възможността да разгледат Даскал Ботевото училище, както и експозицията в НМ „Христо Ботев“, като за целта от „Фондация Жълто и Черно“ са осигурили възможност за беседи с музейните специалисти, които да разкажат повече за историята на легендарното училище, както и за живота на безсмъртния Ботев.

Финален акорд на честванията за 175 години от рождението на Ботев ще бъде даден в Пловдив в 14:30 часа, когато всички автобуси ще пристигнат на базата на футболния клуб в квартал Коматево, където ще бъдат положени венци и цветя пред клубния паметник.

Знаковата за всички ботевисти скулптура на Васил Вичев е създадена с усилията и средствата на някогашните клубни дейци и членове, като същата е и първият български паметник, изграден след Освобождението в Пловдив.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved!