Destiny

Поголовно "закопчават" със скоби коли в Пловдив

Санкциите със скоби за неправилно паркирали автомобили в Пловдив се засилват още повече. 30 лева е глобата за освобождаване на "закопчана" кола. На екипите от "Синя зона" е разпоредено светкавично да санкционират при констатирано нарушение.

За да бъдат подсилени, пловдивската община е пуснала поръчка за доставка на още два буса, които да сноват из града със скоби. Условието е да са фабрично нови и да са произведени след януари т.г. Возилата трябва да са двуместни и да имат товарна част. Прогнозната стойност е 27 500 лева за единия бус. Срокът за подаване на оферти е до 17 септември, а на следващия ден се отварят.

Проблемът с паркирането в центъра на Пловдив от ден на ден става по-голям. Отредените места в синята зона не достигат и шофьори се принуждават да спират в нарушение. В мига, в който оставят автомобилите си и тръгнат по работа, пристига звеното със скобите и закопчава колата. Собственикът с изумление вижда, че тя е "арестувана". Тогава е принуден да се обади в общинското предприятие "Паркиране и репатриране". Освобождаването става след заплащане на санкцията на място.

"Спрях от северната страна на бул. "Марица" за 10 минути. Табелата, че мястото попада в синя зона, беше скрита от клоните на дърветата. Връщайки се, видях, че колата ми е със скоба", възмущава се Ангел Петров пред 24 часа. Другата опасност, която дебне пловдивските шофьори, са паяците. При тях глобата е 40 лева плюс допълнителна такса за всеки час престой на наказателния паркинг.

Banner 468 x 60 px