Вече официално папката е връчена и имената са ясни. Държавата е инвестирала в мен повече от 20 години – заплати, осигуровки, обучения и др. Сега, същата тази държава има нужда инвестицията да се “изплати” в критичен момент. Също толкова критичен, колкото и на 1 март.

Имам ли право да се скрия днес? Имах ли право да се скрия на 1 март? Разбира се, че можех. Но нямам и нямах моралното право да го направя!
Това написа на страницата си в социалната мрежа Драгомир Заков- номиниран за външен министър в кабинета „Габровски“. Ето и още от думите на Заков:

„След течовете към медиите и многобройните интерпретации вчера, коя от коя по-екзотични, следва истината такава, каквато е:
Няма трансфери между Барселона и Реал Мадрид, нито между Левски и ЦСКА.
Сега сериозно.
Лепенето на етикети явно се е превърнало в национален спорт.
Преди да замина за Брюксел бях “човек на Радев”, после бях “човек на Борисов и Захариева”, след това “предложение на Нинова” за МО, “лице на ПП” по време на предизборния период, сега пък съм бил “не знам какво си”.
Явно да си доказан експерт в някоя област или професия в България е дефект. Да имаш силна експертна и гражданска позиция е “осъдително”, до степен на оказване на политически натиск с неправомерни средства. Колко още способни българи да си отидат от тук?
Държавата е инвестирала в мен повече от 20 години – заплати, осигуровки, обучения и др. Сега, същата тази държава има нужда инвестицията да се “изплати” в критичен момент. Също толкова критичен, колкото и на 1 март.
Имам ли право да се скрия днес? Имах ли право да се скрия на 1 март? Разбира се, че можех. Но нямам и нямах моралното право да го направя!
Какво означаваше това в личен план, например на 1 март? Преобръщане на ритъма на живот на семейството ми за една вечер, с деца на училище, неподготвен за тръгване багаж и т.н. Знаете ли как се преместват ученици от една в друга държава по средата на втория срок? Колко посланици познавате, които са зарязали мандата си? И то 10 дни след началото на война близо до границите на България. Не, не бройте служебни министри – те се връщат за довършване на мандата (как точно става така е друг въпрос). Мен никой не ме върна.
Експертизата, опитът и дългът нямат цвят и партийност.
Всъщност имат три цвята. Бяло, зелено и червено – цветовете на българския флаг!
Време е политиците и политиканстването да отстъпят пред дълга!
Важни са тези, които работят.
Важна е България и нейната стабилност.
Важен е духът на Конституцията! Не веднъж вече съм се клел в нея!

banner

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space